top of page

Naša vina

Vina Kadum su proizvod timskog rada strastvenih ljubitelja vina. Ovdje ćete pronaći vino koje Vama savršeno odgovara . Uživajte u čaši vina Kadum i doživite ono najbolje što vam istarska vina nude.

_DSC3987.jpg

Malvazija istarska, 2022

Vino krasi živahna zelenkasto žuta boja, kristalno je bistro i djelomično gusto. Po točenju u čašu, vino se brzo otvara i pokazuje svoj šarm i razigranost. Na prvo mirisanje dominira voćna nota u obliku sviježe marelice, koju prati nota narančine kore te nota sviježe žute jabuke.

Na drugo mirisanje javlja se nota vinogradarske breskve koju prate nota, zelene trave, mente i cvijeta akacije, dakle kompleksnost mirisa je bogata.

Vino je suho, djelomično toplo i djelomično mekano a sa druge strane krasi ga ugodna svježina, ukusno je i lijepo se pije te ima srednje tijelo. Vino je u dobroj ravnoteži, intenzivnost okusa mu je izražena, a trajnost okusa je trajna. Vino je ukusno i harmonično, na aftertasteu javlja se ponovno nota vinogradarske breskve. Vino je mlado i razigrano te spremno za trošenje. U dobrim uvjetima čuvanja može potrajati barem dvije godine. Eno gastronomski vino može pratiti široku paletu hladnih predjela poput ribljih carpaccia ili Istarskog pršuta ali i finihtoplihpredjela poput rižota sa škampima i šparugama.

ŠAMPION VINISTRE - 2023. za mladu malvaziju

Zlatna medalja Vinistre 2022.

Vinistra medalje-02.png
Vinistra medalje-01.png

Malvazija istarska „ Selection“, 2019

Vino krasi elegantna zlatno žuta boja, bisto je i gusto. Po točenju u čašu vino se postepeno otvara te sa svakom vrtnjom čaše postaje sve zanimljivije. Na prvo mirisanje javlja se nota zrelog voća u obliku suhe marelice, pečene dunje koju prate začinske note vanilije i kvasca. Na drugo mirisanje javlja se nota suhe smokve, livadnog meda i cimeta, te suhe trave i ružmarina , dakle kompleksnost mirisa je bogata. Vino je suho, toplo i mekano a sa druge strane ima ugodnu svježinu. Tanini su fini sa sitnom granulacijom a vino je mineralno te ga krasi puno tijelo. Vino je u dobroj ravnoteži, intenzivnost okusa mu je izražena a trajnost okusa prilično trajna. Vino se lijepo pije, ukusno je i harmonično a na aftertasteu javlja se tipična nota gorčine suhog badema. Vino je u odličnoj formi te u dobrim uvjetima čuvanja može potrajati još barem 3-4 godine. Eno gastronomski ovakav tip vina izvrsno paše uz oboritu ribu poput brancina ili orade sa žara ili možda uz Škarpinu iz pećnice sa krumpirima i mediteranskim biljem.

Vinistra medalje-03.png
DSC_5465.jpg

Rose  2022

Vino krasi nježna rose boja lososa, bistro je i djelomično gusto. Po točenju u čašu vino se brzo otvara i pokazuje svoj razigrani i zavodljivi karakter tipičan za Provansalske rose . Na prvo mirisanje javlja se nota sviježe borovnice koju prati sviježa nota maline a nadovezuje se dašak šumske jagode uz notu jorgovana i latica crvenih ruža, dakle kompleksnost mirisa je djelomično bogata. Vino je suho, djelomično toplo i djelomično mekano a sa druge strane krasi ga ugodna svježina, blagi tanini osjete se u tragovima te je vino ukusno a krasi ga srednje tijelo. Vino je u dobroj ravnoteži, intenzivnost okusa mu je djelomično izražena a trajnost okusa je djelomično trajna. Vino je fino i ukusno te se lijepo pije , harmonično je a na aftertasteu javlja se nota sviježe borovnice. Ovo je tipično jednogodišnje ljetno vino te je spremno za trošenje kao fini aperitiv ili kao pratnje laganim predjelima poput složenih salata na mesnoj ili ribljoj bazi.

Teran  2022

Vino krasi lijepa živahna rubin crvena boja, bistro je i djelomično gusto. Po točenju u čašu vino se vrlo brzo otvara i iz čaše izlaze izvrsne note bobičastog voća. Na prvi miris dominira nota sviježe višnje koju prati nota trešnje i maline. Na drugo mirisanje nadovezuje se nota likoricije te malo tamne čokolade i crnog papra, dakle kompleksnost mirisa je bogata. Vino je suho, toplo, djelomično mekano a sa druge strane krasi ga tipična teranova svježina, fini tanini , ugodna mineralnost te srednje tijelo. Vino je u solidnoj ravnoteži, mada ipak malo prevladava desna strana sa svježinom i taninima , intenzivnost okusa je izražena a trajnost okusa je dosta dobra. Vino ima finu kakvoću, lijepo se pije, harmonično je a na aftertasteu javlja se nota sviježe višnje. Vino je u usponu te u dobrim uvjetima čuvanja može trajati barem pet do šest godina. Enogastronomski ovakav tip vina izvrsno paše u razna topla predjela kao na primjer pljukanci sa šugom od Boškarina.

DSC_0005.jpg
bottom of page