top of page

Naša ekstra
djevičanska maslinova ulja

Maslinici obitelji Kadum nalaze se u Buići, malom mjestu 5 km od Poreča.
Uz stari maslinik na poziciji Brajde, Darko je posadio 1999. na poziciji Vograda novi maslinik i tako nastavio tradiciju koju je još stari did Ivan zvan Mateuš bio započeo.
Maslinici se tretiraju isključivo prirodnim sredstvima uz ekološku obradu kao što su to činili naši stari,a masline beru i prerađuju odabirom idealnog trenutka , transporta i prerade u certificiranoj uljari za ekološku proizvodnju, unutar par sati.
Brza prerada isključivo hladnim postupkom i čuvanje ulja u inoks bačvama pod inertnim plinom do filtriranja i punjenja u boce,garancija su izvrsnog proizvoda ekstra djevičanskog maslinovog ulja Kadum.
Ekstra djevičansko maslinovo ulje Kadum radi se od više vrsta maslina kao Buža, Istarska bjelica, Leccino, Pendolino, Frantoio, Lecce del corno, Moraiolo, Maurino, Coratina i Ascolana.
Odabranim blendom ulja različitih sorta maslina dobivamo dvije vrste - Blago i Intenzivno ekstra djevičansko maslinovo ulje Kadum.


Blago ekstradjevičansko maslinovo ulje Kadum je kupaža monosortnih ulja večinom sorta Leccino, Pendolino, Frantoio i Maurino koji daju ulje zlatnožute boje sa nijansama zelene.
Mirisom podsjeća na badem i plod masline, a laganog je i bogatog okusa.
Odlično je za riblja jela, a pogotovo sirovu ribu kao i povrće i razne salate.
Intenzivno ekstradjevičansko maslinovo ulje Kadum je bistre zlatnozelene boje, bogatog mirisa pokošene trave i artičoke sa notama cikorije i ružmarina.
Kupaža je monosortnih ulja većinom Istarske bjelice, Leccina, Moraiola i Coratine.
Izvrsnog je okusa sa vrlo izbalansiranom pikantnošću i gorčinom.
Savršeno je za mesna jela i jela sa grilla.

bottom of page